16 Ağustos 2011

Toplum Sancıları__Ey genç sen insan mısın !

 Ey genç sen insan mısın !
Özel hayata müdahele diye bağıran bir toplumda yaşıyoruz (bazı kesimler). Ama ne hikmetse bu şekilde özel hayatının gizliliğinden bahseden bir kesim aslında kendi yaptığının yaptıklarının farkında değil ... 
 
Yine her zaman ki bildik bir tren yolculugu yaparken yine dikkatimi trende yolculuk yapan bir çift dikkatimi çekiyor . Dikkatimi çekmemesi mümkün değil ! Aslında her zaman gördüğüm son zamanlar hemen hemen her yerde karşılastıgım bir tablo ;  o kadar benimsemişizki bu tabloyu görmekten kimsenin dikkatini bile çekmediğini söyleyebilirim . Özel hayattan bahseden bir toplumuz ama özel hayatımızı toplu içinde yaşamaktan da sıkılmayan bir ülke haline geldik .. Kimileri buna medeniyyetten avrupai yaşam ,modern yaşam gibi isimler uydurup halkımıza aşılıyorlar ve başarılıda olmuş gibiler. 
 Ülke olarak nereye gidiyoruz bilmiyorum bizim adetlerimiz ananelerimiz bu şekilde bir yaşamı tasvip etmiyor . Kimileri benim düşünceme geri kafalısın diyebilir ama varsın desin .Benim anlatmak istediğimi bal gibi anlıyorlar ... Anlamadığım birsey iki insan neden herkese açık ve toplu taşıma gibi kamu alanlarında birbirleriyle özel hayatlarında yaptıkları davranışları ,hareketleri yaparlar "adı üzerinde özel hayat" ..  Nasıl geldik biz bu duruma neden daha önce utandıgımız davranışları şimdi hiç birsey olmamış gibi toplum içinde yapıyoruz .Kızarmıyor mu yüzünüz artık neden bu kdar rahatsınız .. Bırakın bu davranışları gidip evinizde otellerde kendinize ait olan yerler ne yaşayacaksanız yaşayın . Buna da gelip özel hayatımız seni ilgilendirmez demeyin ; çünkü o kdar çok ilgilendiriyor ki sen gel benim devletin treninde minübüsünde hiç toplum kurallarına uymayacak bir şekilde davranışlar sergile sonra da gel seni ilgilendirmez de oldu başka isteğiniz .. 
 Ey ülkemin insanları nereye gidiyoruz nasıl bir yaşam tarzmız oldu şöyle bir düsünün.. Sevgili ebeveynler çocuklarınızı nasıl yetiştiriyorsunuz yada nasıl yetişricekseniz ??  Toplum içinde nasıl davranacagını öğretiniz toplum içinde afedersiniz sevişilmeyeceğini ögretiniz !!  Bunlar özelde yaşanacak durumlar halka acık yerlerde bu sekilde davranmamalarını ..Sözüm meclisten dışarı hayvan gibi yer zaman bilmeden arzularınızı sevişmelerini dürtülerini nerde nasıl hangi zman da yapılması yapılmaması  gerektiğini cocuklarınıza öğretiniz. 
Biraz edep biraz ar birazda gurur varsa kimse bu şekilde davranışları toplu taşıma yada cafe yada her hangi bir halka açık yerlerde yapmazsın.. 
   Ayıptır.... 





0 yorum:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More